Стара Европа има  нужда от ясна, сигурна и стабилна отбрана.

...
Стара Европа има  нужда от ясна, сигурна и стабилна отбрана.
Коментари Харесай

Джейхан Ибрямов: Светът се престуктурира

Стара Европа има  потребност от ясна, сигурна и постоянна защита.

Това сподели националният представител от Движение за права и свободи Джейхан Ибрямов, член на комисията по национална сигурност в Народно събрание, по време на дебатите за утвърждението на протоколите за присъединение на Република Финландия и Кралство Швеция към НАТО.

Чуха се изявления, че този ден или акт е исторически. Факт е, че е исторически. Но исторически беше денят 5 юли, когато в постройката на НАТО в Брюксел посланиците на страните от НАТО подписаха контракта за присъединение на двете страни като пълноправни членове, сподели Ибрямов.

Но това е фиктивен акт. Двете доста от дълго време са сътрудници в този алианс, вземат участие в взаимни задачи, обмени и всичко, което включва като сигурност, непоклатимост и обмяна на опит сред страните-членки към Северноатлантическия контракт. Нещо повече – Швеция и Финландия са членове и на Европейския съюз – на остаряла Европа, което демонстрира метода на мислене както в НАТО, по този начин и в Европейския съюз, акцентира националният представител.

И не инцидентно този акт се случва в миг, когато светът като цяло се трансформира, светът се преструктурира. Може би самата остаряла Европа има потребност повече от всеки път от ясна, сигурна, постоянна, защита и взаимоотношение. Искрено се надявам и други страни да последват образеца на Кралство Швеция и Република Финландия. Защо не Сърбия, съобщи Джейхан Ибрямов.

Ключовото в моето изявление е юридическият акт, който се случва сега – разширението на НАТО, бих споделил и на Европейския съюз. Това приказва за едно развиване и за победа за всички членове на Северноатлантическия контракт. По-никакъв метод това разширение, това развиване няма да повлияе на някакви други структури, на някакви други страни. Дори имаше изказване от страна на Русия, че те нямат нищо срещу това разширение и не виждат някаква опасност за страната си в това направление, сподели още Ибрямов. И акцентира, че Движение за права и свободи поддържа ратификацията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР